Barion Pixel

4+1 tipp a tökéletes napvitorla kiválasztására és installálására

Mindenkinek, akinek van kertje, szeretné azt a lehető legjobb módon használni/kihasználni – az év minden napján. Ez teljesen érthető is, hiszen nincs is annál bosszantóbb, mint, amikor a tűző napsütés, vagy a szemerkélő eső elront egy-egy családi, baráti ebédet, közösséget. Erre egy igazán jó, sőt tökéletes megoldást nyújthat a napvitorla! Hiszen egy jó helyre, kellő szakértelemmel felhelyezett napvitorla hosszú-hússzú évekig védi az arra jelölt helyet a tűző naptól, UV sugaraktól, illetve enyhébb esőzésektől is.

Tehát összességében elmondható, hogy a napvitorla egy jó eszköz lehet abban, hogy kertünk, teraszunk egy kibővített élettérré váljon – nyugodtan megélve a közösségi, vagy egyéni pillanatokat is – legyen éppen nyár, vagy esősebb tavaszi időszak.

4+1 tipp a tökéletes napvitorla kiválasztására és installálására 1
Napvitorla praktikus és esztétikus

Praktikus volta mellett, a napvitorla egyfajta dekorációs, esztétikai pluszt adhat kertünknek. Egy jól megválasztott forma és szín igazi vizuális élményként hathat – feldobja a kinti, kerti összhatást – miközben tagadhatatlanul hasznos funkciót lát el.

Írásunk célja bemutatni néhány tippet, javaslatot azok számára, akik napvitorla vásárláson gondolkodnak.

1. Napvitorla tökéletes helyzetének bemérése

Amikor napvitorlát installálunk kertünkbe, teraszunkra, olyankor érdemes végiggondolni azt, hogy pontosan hova, milyen szögben kerüljön fel az árnyékoló ahhoz, hogy a nap minden szakában a lehető legjobb árnyékot nyújthassa. Ehhez szükséges megnéznünk a kertünk, teraszunk tájolását – honnan érik a napsugarak délelőtt, délben és délután – illetve a különböző évszakokban is változik a nap állása. Ha ezen információk tudatában és figyelembevételével választjuk ki a napvitorla helyét, rögzítési pontokat, akkor bebiztosíthatjuk magunk számára a maximális árnyékolási területet és időt – napi szinten.

4+1 tipp a tökéletes napvitorla kiválasztására és installálására 2
Napvitorla szinte bárhova tökéletes megoldás

2. Minőségi anyagú napvitorla mellett tegyük le a voksunk!

Nem mellékes a tervezett árnyékolónk tekintetében az anyag kérdésköre. Mindenképpen olyan napvitorlát válasszunk, mely strapabíró, masszív, ellenálló, sűrű anyagszerkezetű! Emellett légáteresztő képességet is figyeljük meg, az adott napvitorlánál, mielőtt kiválasztjuk a számunkra legjobbat.

Nálunk, a Napvitorlaland-nél garantáltan prémium minőségű, 285 g/m2 anyagsűrűségű, extra erős, víz-és légáteresztő napvitorlák közül válogathat minden kedves vásárlónk!

3. Megfelelő forma kiválasztása

Egyik első lépésként jelöljük ki azt a területet, ahova szeretnénk, hogy a napvitorlánk árnyéka vetüljön – majd ehhez mérten keressük meg a tökéletes rögzítési pontokat is. Egyik kulcsa annak, hogy napvitorlánk hosszú életű és strapabíró lehessen az az, hogy megfelelően, vagyis, hogy fix és erős pontokhoz tudjuk rögzíteni az árnyékolónkat.

Ajánljuk négyzet és téglalap alakú napvitorláinkat, melyek amellett, hogy nagyobb területre adnak árnyékot, mint háromszög alakú társaik, amellett még 4 pontban való rögzítésük miatt stabilabbak, ellenállóbbak is lehetnek különféle viszontagságoknak.

4+1 tipp a tökéletes napvitorla kiválasztására és installálására 3
Napvitorla formája – kertünkben

4. Napvitorla szín választása

Erről a kérdéskörről nem olyan régen született egy külön írásunk, Hogyan Válasszak Napvitorla Színt? 3+1 Tipp címen. Azonban néhány mondatban összefoglalunk pár fontos és érdekes szempontot azzal kapcsolatban, hogy milyen színt érdemes választanunk napvitorlánknak?

Több pro és kontra érv létezik amellett vagy ellen, hogy világosabb, vagy sötétebb tónusú napvitorlát válasszunk kertünkbe. Nézzük először a világosabb árnyalatokat. Ezek előnye, hogy több fényt juttatnak át magukon, tehát például ha olyan helyre tervezzük az árnyékolónkat, ahol növényzet, növények vannak, akkor mindenképp világos árnyalatban gondolkozzunk, hisz a sötétebb színek túl kevés fényt fognak átengedni, ami az érintett növények kipusztulásához vezethet. Hátránya azonban a világosabb színeknek az, hogy általában kisebb UV védelemmel rendelkeznek.

Sötétebb színű napvitorlák előnye, hogy kevésbé látszik rajtuk a ráhullott por, illetve az esetleges szennyeződések is kevésbé szembeötlőek, mint a világosabb típusoknál. Emellett sok esetben erősebb UV védelemmel rendelkeznek, azonban több fényt is nyelnek el, mint például egy bézs, fehér árnyékoló.

4+1 tipp a tökéletes napvitorla kiválasztására és installálására 4
Napvitorla – fehér színben, oszloppal

4+1. Válasszunk napvitorla oszlopot!

Korábban már írtunk egy bejegyzést a Napvitorla Oszlop A Biztos Rögzítés Érdekében témában, azonban jelen írásunkban is kitérünk néhány fontos szempontra napvitorla rögzítéssel kapcsolatban.

Léteznek olyan napvitorla lokációk, ahol elhagyható a napvitorla oszlop beszerzése, mivel akadnak olyan biztos rögzítési pontok, ahova napvitorlát biztonsággal tudjuk installálni – például egy fa közelében, vagy terasz esetében. Azonban, ha olyan helyre tervezünk árnyékolót, ahol nincs egyetlen már jelen lévő rögzítési pont, akkor nem kerülhetjük el a napvitorla oszlop vásárlását, így mindenképp érdemes a költségeket ennek fényében kalkulálni.

Oldalunkon elérhető 3 méteres cső oszlop, mely választható horganyzott, színterezetten vagy rozsdamentes formájában. Ez egy letisztult megoldás lehet a napvitorla rögzítésére, ezáltal nem veszít árnyékolónk a szép, modern, igényes megjelenéséből – így éttermek kertjébe, strandokra, bárhova ajánljuk ezt a tökéletesen biztonságos és szalonképes rögzítési megoldást!

Válassza egyedi méretű napvitorláinkat!

Mi a Napvitorlaland-nél foglalkozunk egyedi méretű napvitorla gyártásával is. Tehát, ha napvitorla vásárláson gondolkodsz, legyen szó háromszög, négyzet, vagy téglalap alakú árnyékolóról, bármilyen méretben, keress minket bizalommal facebook oldalunkon, vagy egyéb elérhetőségeink egyikén!

Cikk megosztása

Még több izgalmas cikk:

Hogyan válasszak napvitorla színt? 3+1 tipp

Segítünk a hozzád legjobban illő napvitorla választásában! A napvitorla napjainkban egyre inkább elterjedt – ha árnyékolásról van szó. Nem is csoda, hiszen egy jól kiválasztott

Napvitorla télen - hogyan tároljuk?

Napvitorla télen- hogyan tároljuk? – 3+1 tipp

Hogyan marad esztétikus napvitorlánk? A napvitorla – legyen szó háromszög alakú, négyzet alakú vagy egyedi napvitorla kialakításról – hazai éghajlatunkat tekintve tavasztól ősz közepéig, a