Barion Pixel

Napvitorla oszlop a biztos rögzítés érdekében

napvitorla oszlop teraszon

Amikor napvitorlát tervezünk valahova, át kell gondolni, mekkorát szeretnénk és milyen alakú lesz praktikus az adott hely árnyékolására. A különböző méretű és formájú napvitorlák széleskörűen szolgálják ki az igényeket, ugyanakkor attól függően, hogy hova tervezzük felszerelni őket, azt is át kell gondolni, hogy napvitorla oszlop beszerzése is szükséges lesz-e, vagy adott a rögzítés ezek nélkül is.

A részletkérdések utólag mindig lényeges szempontoknak számítanak, így a biztos és sikeres eredmény érdekében már az elején érdemes minden részletet átgondolni és megtervezni. Azokon a helyeken, ahol a hely megköveteli az egyszerű és biztos rögzítés érdekében az oszlopokat, nem érdemes spórolni velük.

Ahol biztosan szükséges a napvitorla oszlop

Amikor teraszra, vagy például stabil kerti bútorok, vagy fák közelébe tervezünk napvitorlákat felszerelni, akkor valószínű nem lesz szükség napvitorla oszlopokra a rögzítéshez. Ezt azonban csak kisebb vitorlák esetében érdemes így megoldani. Egy teraszon a háznak különböző pontjaihoz is lehet illeszteni a megfelelő karabinerekkel és eszközökkel az árnyékolókat. Viszont, amikor olyan helyre tervezzük az árnyékolókat, ahol nincs a közelben semmiféle támpont, amihez rögzíteni lehetne ezeket, akkor mindenképp szükséges a napvitorla oszlop beszerzése.

Legyen szó például egy játszótéri homokozóról, ahol életbevágóan fontos lehet, hogy a gyerekek védve legyenek az erős napsugaraktól, így a napvitorla felszerelése égető kérdésnek számít. Ilyenkor érdemes olyat választani, ami a lehető legnagyobb részét fedi a homokozónak, hogy a gyerekek biztonságosan játszhassanak alatta napsütésben is. Illetve medence felett is nagyon praktikus megoldás az árnyékoló elhelyezése, ugyanakkor nagy valószínűséggel itt is szükségeltetnek a napvitorla oszlopok.

napvitorla oszlop játszótérnél

A napvitorla oszlop praktikus megoldás

Attól függően, hogy háromszög, négyszög vagy téglalap alakú napvitorlát vásárolunk, illetve, hogy ezekből hány darabot, kell megválasztani a napvitorla oszlop számát is. Magától értetődően a háromszög alakú darabonként három darab oszlopot igényel, míg a négyszög és a téglalap alakú darabonként négy darab oszlopot igényel. Eszerint kell a költségeket is tervezni.

Vannak helyek, amiket szinte tele kell szórni ezekkel az árnyékolókkal, mint például egy elegáns strandot, ahol fontos a vendégek kényelme és biztonsága. Ilyen helyeken bizony az oszlopokra is bőséggel szükség lesz. De egy kerti homokozó vagy medence felett sokkal kevesebb igényeltetik. Amellett, hogy nagyon praktikus megoldás, érdemes figyelni arra, hogy stabilan rögzítsük az oszlopokat is, hiszen ezek fogják tartani az egész szerkezetet. A stabil rögzítésnek köszönhetően valóban ellen fog tudni állni a nagyobb széllökéseknek is. 

napvitorla oszlop udvaron

Esztétikai szempontok

Amit szintén fontos mérlegelni, amikor napvitorla felszerelése mellett döntünk, hogy a biztonság mellett mennyire számít az esztétikai szempont. Vannak presztízs helyek, mint a már említett stílusosan kialakított strand, stég, vagy éttermek, kávézók teraszai, ahol nem lehet tákolt megoldásokat választani. Van, aki otthon még ügyeskedik, és lehet, hogy nem kifejezetten lesz látványos a megjelenés, de mindenképpen praktikus megoldást sikerül kivitelezni az árnyékoló oszlopok nélküli rögzítésével is.

De az olyan helyeken, ahol a megjelenés és a látvány számít, ott még fontosabb az árnyékolók esetében is, hogy a rögzítésük is esztétikusan legyen megoldva, így a megfelelő napvitorla oszlopokkal. Sok étterem, kávézó, borozó, és divatos strand fenn van a közösségi média portálokon is, az interneten. A fotók lesznek az első számú marketing fogások, melyek reklám értékkel bírnak minden érdeklődő számára. Akkor is, ha nem a hivatalos oldalon vannak megosztva, hanem felhasználók saját profiljain, az ismerősök számára az is mind reklám értékű.

A weboldalunkon elérhető a 3 méteres cső oszlop, melynek választható kiszerelései a horganyzott és színterezett, valamint a rozsdamentes verzió. Ennek megfelelően kalkulálhatunk az árával is.

Ezért is számít, hogy milyen képet fest egy árnyékolókkal borított terasz. Esztétikusan, stílusosan van kialakítva, mely szépen fest egy fényképen is, akár egy festmény, vagy látványosan ízléstelen megoldások vannak pont az árnyékolók rögzítésénél.

Cikk megosztása

Még több izgalmas cikk:

Hogyan válasszak napvitorla színt? 3+1 tipp

Segítünk a hozzád legjobban illő napvitorla választásában! A napvitorla napjainkban egyre inkább elterjedt – ha árnyékolásról van szó. Nem is csoda, hiszen egy jól kiválasztott