Barion Pixel

Új napvitorla oldalunkon! – 320 g anyagsűrűség és extra tartós!

Napvitorla már tavasszal is?

Elérkezett a várva várt tavaszi jó idő és ezáltal nőtt, és egyre csak nő a napsütéses órák száma is! Ilyenkor mindenki szeret több időt tölteni a szabadban, azonban érdemes már ebben az időszakban gondolni a UV és napsütés elleni védelemre – akár otthona kertjében is.

Néhány héten belül akár már erős napsütéssel is számolhatunk, ami ellen – leginkább a nyári időszakban – de akár késő tavasszal és kora ősszel is igyekszünk “elbújni”, sokáig nem tenni ki magunkat és gyermekeinket a napsugaraknak, megelőzve ezzel az esetleges napszúrást, bőrünk leégését.

Nálunk, a Napvitorlalanden sokféle típusú napvitorla közül válogathat mindenki! 285 grammos napvitorláinkkal igazi prémium minőséget szállítunk, viszünk – és vittünk eddig is – mindenki otthonába, kertjébe, munkahelyére. Azonban mostani írásunkban bemutatunk egy új típusú, szintén általunk forgalmazott napvitorlát, melyet ha egyetlen mondattal kellene jellemeznünk, akkor azt mondanánk, hogy: egy extra tartós és ellenálló szövetű napvitorla!

Új napvitorla oldalunkon! - 320 g anyagsűrűség és extra tartós! 1
Napvitorla 320 g téglalap alakú

Mit érdemes tudni a 320 grammos napvitorláról?

Ez az extra tartós, 320 gramm/m2 vastagságú napvitorla háromszög és téglalap alakban rendelhető nálunk. HDPE szövetű vitorláról van szó, mely ahogyan már említettük rendkívül tartós és emellett könnyen ápolható, tisztítható. Sokféle színben választható, így könnyen társítható mindenki otthonának, kertjének külleméhez, sőt tökéletes díszévé is válhat ez a hasznos kiegészítő a környezetének. Könnyen és gyorsan felszerelhetőek otthon a teraszra, kertbe, akár játszóterekre vagy egyéb kültéri helyekre, ahol a tűző nap igen zavaró tud lenni – és fontos az az elleni védelem, hiszen ezt hívatott szolgálni maga a napvitorla.

Ezek a 320 grammos napvitorlák úgy épülnek fel, hogy minden egyes sarkukban saválló acélból készült fogantyú található, mely az úgynevezett d gyűrű. Ez segít abban, hogy rögzíteni lehessen könnyen az anyagot. A napvitorlák oldalain pedig bemélyedések találhatóak, melyek a szükséges feszességét adják az anyagnak.

Új napvitorla oldalunkon! - 320 g anyagsűrűség és extra tartós! 2
320 grammos háromszög alakú napvitorla

Mi jellemzi a 320 grammos napvitorla szövetet?

Ami leginkább jellemzi ezt a típusú napvitorla szövetet, az az ellenállóság, mely a rendkívüli anyagvastagságnak köszönhető. Nyilván ebből az anyagvastagságból következik az is, hogy kitűnően árnyékol, sötétít ez a típus – így elmondható róla, hogy extra jó UV védelmet jelenthet mindenki számára, aki ilyen napvitorlát vásárol otthonába. Megemlítésre méltó még vízáteresztő és környezetbarát volta, mivel újrahasznosítható anyagról van szó ez esetben. Igen jól bírja a hideg és meleg időjárást is – hiszen magas hőmérsékletállóság jellemzi, mely +80 fokig kitart! Emellett az alacsony hőmérsékleti ellenállósága is dicséretes, egészen -40 fokig bírja ez a szövetanyag a gyűrődést, pontosabban a hideget!

Új napvitorla oldalunkon! - 320 g anyagsűrűség és extra tartós! 3
Napvitorla szövet nagyítva

Mit kell tudni a 320 grammos napvitorla használatáról?

Ezt a 320 grammos vastagságú napvitorla típust is tavasztól őszig ajánlott és érdemes használni, mivel, mint minden napvitorla esetében – szezonális termékről van szó. Ahogy pedig beköszönt a hidegebb, téli időszak, mindenképpen javasoljuk a fent lévő napvitorlákat leszedni, mivel ezek az anyagok nem hóállóak – nagyobb mennyiségű és súlyú hó alatt előfordulhat roncsolódás.

Téli elrakás előtt mindenképpen ajánljuk a napvitorla alapos tisztítását, mosását – majd levegőn szárítását – és ezek után fontos, hogy összehajtogatva tegyük el és tároljuk száraz, tiszta helyen egészen márciusig – amikor is újra használatba kerülhet. A napvitorlák ajánlott téli eltárolásáról korábban már született oldalunkon egy bejegyzés – Napvitorla Télen- Hogyan Tároljuk? – 3+1 Tipp – címen.

További fontos használati tanács minden napvitorlát használó személynek ahhoz, hogy a napvitorla megfelelő módon, sőt tökéletesen be tudja tölteni a funkcióját elengedhetetlen a vitorla jó feszessége, vagyis az, hogy megfelelően ki legyen feszítve.

Napvitorla felszerelésekor és beállításakor mindenképpen fontos figyelembe venni, hogy a vitorlának 15%-os lejtés szükséges. Ez miért fontos? Nem másért, hanem, mert a megfelelő lejtés hiányában a víz könnyen felgyűlhet az anyagon esőzés esetén. Ez pedig a szövet kidudorodását, hosszú távon pedig annak esetleges tönkremenetelét okozhatja.

Számít a minőség!

Reméljük, hogy cikkünket elolvasva mindenki számára sikerült ismertté tennünk a legújabb általunk forgalmazott napvitorlát, mely kiemelkedő anyag vastagságával méltán neveztethetik extra ellenálló napvitorlának! Mindenképp ajánljuk oldalunkat, ahol több szín és típus közül válogathat mindenki.

Szívügyünk, hogy olyan napvitorlát tudjon minden vásárlónk választani otthonába, éttermébe, irodájába, mely aztán tökéletesen betölti azokat az igényeket, melyet az adott lokáció megkíván.

Aki pedig egyedi napvitorla vásárláson gondolkodik és szereti prémium minőséget, akkor annak ajánljuk egyedi méretű napvitorla gyártás szolgáltatásunkat – legyen szó háromszög, négyzet, téglalap alakú napvitorláról!

Cikk megosztása

Még több izgalmas cikk: