Barion Pixel

6 terület, ahol a napvitorla nem fog csalódást okozni

6 terület, ahol a napvitorla nem fog csalódást okozni

A melegebb nyári idő közeledtével egyre jobban előtérbe kerül a nappal szembeni védelem és az árnyékolás. Ezt ma már igen sokféleképpen megtehetjük: különböző napellenzőkkel, napernyőkkel, pergolával vagy akár napvitorlával. Ez utóbbi igen népszerű módja az árnyékolásnak, melyet egyszerűsége és letisztult megjelenése miatt igen sok területen lehet alkalmazni. A továbbiakban néhány olyan felhasználási helyet fogunk sorra venni, ahol a napvitorla egész biztosan nem fog csalódást okozni.

1. Otthonra

Az otthoni napvédelem igen nagy jelentőséggel bír, különösen a kertes házakban. A nyári melegben a kert szinte használhatatlanná válik, ha nincs megfelelő árnyékolás biztosítva. A napvitorla a hátsó vagy előkertbe is képes egy kellemes, árnyékos területet képezni, amit akár a nap legmelegebb időszakában is lehet így használni. Legyen szó játszótérről, hintaállványról, medencéről, teraszról vagy autóbeállóról, a napvitorla mindegyik területre biztosítani tudja a nappal szembeni védelmet. Az udvar használata így sokkal komfortosabbá válik a család vagy akár a hétvégi vendégek számára is.

2. Parkok

A közterületi parkokban fontos, hogy legyenek olyan árnyékos területek, ahol az emberek eltölthetnek egy kis időt és megpihenhetnek még a melegebb nyári napokon is. Hogyha nincsenek olyan nagy fák, amik ezt biztosítanák az ott tartózkodóknak, akkor elengedhetetlen valamilyen árnyékolástechnikai eszköz telepítése. Megfelelő méretű, számú és kivitelű vitorlákkal könnyen komfortosabbá tehető az emberek ottléte.

3. Játszóterek

Egy korábbi bejegyzésünkben már foglalkoztunk azzal, hogy milyen előnyöket nyújt a napvitorlával való árnyékolás a játszótereken. Árnyékvitorlával nem csak a hőérzetet lehet csökkenteni, de az UV-sugárzás elleni védelemben is hatékony eszköznek számít. Az eszközök mellett a játszótér területén elhelyezett padokat, asztalokat is érdemes leárnyékolni, hogy ne csak a gyerekek, de a felnőttek is védve legyenek.

Milyen anyagú napvitorlát válasszak? Avagy a 285 g/m2-es anyagú napvitorla előnyei

4. Éttermek, kávézók

Igen népszerű alkalmazási területnek számítanak az éttermek, kávézók. Hogyha az étterem vagy kávézó rendelkezik kerttel vagy terasszal, akkor elengedhetetlen, hogy a vendégek napvédelme valamilyen módon biztosítva legyen. Az ott fogyasztókban nem fog jó élményként megmaradni, ha a tűző napon kell akár hosszú órákat is eltölteni az ott tartózkodás alatt. A vendégek komfort érzetének növelése mellett egyéb előnyökkel is jár a szabadtéri ülőhelyek árnyékolása.

5. Parkolók

Valószínűleg a legtöbb embernek ismerős az az érzés, amikor egy nyári napon be kell ülni a felforrósodott autóba. Ez sajnos legtöbb esetben a szabadtéren való parkolás velejárója, azonban sok helyen kellemesebbé lehetne tenni megfelelő árnyékolástechnikai eszközzel.

A napvitorla egyszerű, de hatékony árnyékolási megoldást kíván bevásárlóközpontok, üdülőhelyek, éttermek parkolójába. Nagyban hozzájárul a szolgáltatás színvonalának emeléséhez, ha még a parkoló autók árnyékolására is sor kerül.  

6 terület, ahol a napvitorla nem fog csalódást okozni

6. Óvodák, iskolák

Az óvodákban, iskolákban a gyerekek rendszerint sokat tartózkodnak az udvaron.

Az óvodai életben igen nagy szerepe van a friss levegőn töltött időnek, így ajánlott a játékokat, berendezéseket árnyékolni a gyerekek védelme érdekében. Különösen az olyan területekre érdemes nagy hangsúlyt fektetni az árnyékolás terén, ahol a gyerekek sokat tartózkodnak egyhuzamban, mint például a homokozó.

Iskolák esetén is fontos biztosítani a diákok számára a tanórai szünetekben vagy a délutáni napközi alatt a kinti levegőzést. A napvitorlák használatával a kisebbek számára egyszerűen leárnyékolhatóak a játszótéri játékok, a nagyobbaknak pedig olyan szabadtéri sarkok alakíthatóak ki, ahol szabadon beszélgethetnek, eltölthetik a szünetet.

Legyen szó kisebb vagy nagyobb területek lefedéséről, a vitorlák sokféleképpen hasznosíthatóak az óvodák, iskolák területén. Az árnyékolás biztosítása az egészség megőrzésében is fontos, hiszen megóv a káros UV-sugárzás jelentős részétől.

A fentiekből látható, hogy a napvitorla szinte bármilyen kültéri helyen használható, ahol árnyékos területet szeretnénk létrehozni. Amellett, hogy növeli a komfort érzetet és csökkenti a hőérzetet, hozzájárulhat az egészségünk megőrzéséhez és egy még jobban kihasználható kültéri teret hozhatunk létre.

Az általunk forgalmazott napvitorlák prémium minőséget képviselnek. A 285 g/m2-es anyagsűrűségű HDPE szövet sűrű szövése miatt a piacon lévő társainál jobban árnyékol. Az anyag speciális kontúríves kialakítása amellett, hogy modern és tágas megjelenést ad a vitorlának, biztosítja a megfelelő kifeszülést. Kínálatunkban több forma, méret és szín is megtalálható, de ha a standard darabok között nem találja meg a megfelelőt, kérjen ajánlatot egyedi árnyékolóra!

Cikk megosztása

Még több izgalmas cikk: