Barion Pixel

Hogyan válasszuk ki az egyéni igényeknek megfelelő napvitorla formát?

Hogyan válasszuk ki az egyéni igényeknek megfelelő napvitorla formát?

Itt a tavasz és a jó idő, amikor egyre többet merészkedünk ki a szabadba, élvezzük a madárcsicsergést, a napsütést és az éledő természetet. Ilyenkor még igen kellemes a napsugarakban sütkérezni, de ahogy a nyár közeledtével egyre melegebb lesz, érdemes hangsúlyt fektetni a különböző kültéri terek árnyékolására. A napvitorla felhelyezése egy költséghatékony, egyszerű, de mégis esztétikus módja ennek.

A megfelelő árnyékoló kiválasztásához számos szempontot kell figyelembe venni. El kell dönteni, hogy vízálló vagy vízáteresztő anyagból legyen, milyen szín és stílus fog a legjobban beleilleni a környezetbe, hova fogjuk tudni rögzíteni, mennyi helyünk van, mekkora árnyékra van szükségünk vagy éppen milyen formát szeretnénk. Ez utóbbi az esztétikán felül még számos szempontra hatással lesz.

A háromszög, téglalap és négyzet alakú napvitorláknak mind megvan a maga előnye és hátránya, amit érdemes az egyéni igények és preferenciák mentén mérlegelni és ezek alapján dönteni a vásárláskor. Maga az árnyékoló célja is igen meghatározó lesz a választás során.

Háromszög alakú napvitorla

Beszéljünk elsőként egy kicsit a háromszög alakú napvitorlákról. Ez a típus igen nagy népszerűségnek örvend, hiszen a háromszög alakú forma ideális választás az olyan helyekre, ahol kis beépítési terület áll rendelkezésre. Ezen felül ez a forma igen jó feszességet biztosít az anyagnak, ami miatt kevésbé fog megereszkedni az idő múltával mint a téglalap vagy négyzet alakú társai.

Egy plusz előny, ami még mellette szól, hogy több háromszög alakú napvitorla kombinálásával igen sokféle és különleges design hozható létre. Mivel eggyel kevesebb rögzítési ponttal rendelkezik, mint a téglalap vagy a négyzet alakú árnyékvitorla, ezért kreatívabb elhelyezést tesz lehetővé.

Az előnyök után következzen ennek a típusnak a hátránya. A háromszög alakú árnyékoló ugyanis nem alkalmas nagy terület lefedésére viszonylag kis mérete miatt. Nagyobb kiterjedésű terület árnyékolását csak úgy lehet megvalósítani ezzel a formával, ha több árnyékolót használunk fel. Azonban tudni kell, hogy így sem lesz tökéletes a végeredmény, hiszen legtöbbször maradnak rések, ahol besütnek a napsugarak vagy éppen beesik az eső. Továbbá alakjából kifolyólag kisebb árnyékot biztosít, mint a téglalap vagy négyzet alakú napvitorlák.

4 szempont, amit érdemes figyelembe vennünk napvitorla kialakításakor
A háromszög alakú vitorla igazán hangulatos légkört teremt otthoni környezetben is

Téglalap és négyzet alakú napvitorlák

Bár két különböző formáról beszélünk, a négyszög alak miatt igen hasonló tulajdonságokkal rendelkezik ez a két típus, ami miatt az előnyök és hátrányok szempontjából könnyen egy kalap alá vehetjük őket. Legnagyobb előnye ennek a két formának, hogy szélesebb lefedettséget tud biztosítani, mint egy háromszög alakú vitorla. Éppen ezért nagyobb területekre ez lesz a legjobb választás. Emellett pedig nagyobb árnyékot is biztosít, mint a háromszögek.

Nagy kiterjedésű területek esetén azonban fontos, hogy a rögzítési pontok kellőképpen erősek legyenek, hogy elbírják az árnyékvitorlát. Érdemes odafigyelni a telepítéskor a kellő feszességre és az árnyékoló vitorla megfelelő dőlésszögére, hogy az esővíz ne tudjon megállni rajta. Éppen ezért inkább a vízáteresztő napvitorlát ajánljuk, hiszen így a csapadék könnyen át tud szivárogni rajta, ami miatt a felfüggesztési pontok mentesülnek a túl nagy terhelés alól.  

A kínálatunkban mind a három forma megtalálható standard és egyedi méretekben egyaránt. Az általunk forgalmazott vízáteresztő árnyékvitorlák egy prémium minőségű, sűrű anyagból készülnek. Mivel ez az anyag igen tömör, ezért átlag fölötti árnyékolást biztosít, s ennek ellenére mégis át tudja ereszteni a vizet. Ehhez az anyag mellett a speciális kontúríves kialakítás is hozzájárul, mely nem csupán modern és tágas megjelenést ad a napvitorlának, de lehetővé teszi az anyag megfelelő és egyenletes feszülését.

napvitorla napvitorlaland négyzet háttér árnyékoló sárga
A téglalap alakú napvitorla árnyékolási képessége miatt játszótéri homokozó fölé is ideális választás

Ha vízáteresztő árnyékvitorla vásárlásán gondolkozik, jó helyen jár nálunk! Nézzen körül kínálatunkban, hogy megtalálhassa a megfelelő napvitorlát. Ha szeretne többet megtudni többet a napvitorla előnyeiről, felhasználási területeiről vagy éppen arról, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni napvitorla vásárlása előtt, olvassa el korábbi bejegyzéseinket. Hogyha kérdése van vagy elakadt és segítségre van szüksége a méret, forma vagy a megfelelő típus kiválasztásában, vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje szakértő kollégáink segítségét.

Cikk megosztása

Még több izgalmas cikk:

Hogyan válasszak napvitorla színt? 3+1 tipp

Segítünk a hozzád legjobban illő napvitorla választásában! A napvitorla napjainkban egyre inkább elterjedt – ha árnyékolásról van szó. Nem is csoda, hiszen egy jól kiválasztott

Napvitorla télen - hogyan tároljuk?

Napvitorla télen- hogyan tároljuk? – 3+1 tipp

Hogyan marad esztétikus napvitorlánk? A napvitorla – legyen szó háromszög alakú, négyzet alakú vagy egyedi napvitorla kialakításról – hazai éghajlatunkat tekintve tavasztól ősz közepéig, a