Barion Pixel

Miért érdemes a mi víz-és légáteresztő napvitorláinkat választani?

napvitorla utcán

Cégünknél prémium minőséget képviselő napvitorlákat vásárolhat, melyek modern és esztétikus megjelenésűek. Speciális gyártási technológiával készülnek, kézzel varrott, prémium HDPE szövetből álló termékek. Megerősített szélekkel rendelkező, a sarkokban rozsdamentes gyűrűvel ellátott vitorlák, melyeknek kialakítása kontúríves, könnyen felszerelhetők és tisztíthatók. Külön előnyük, hogy időjárásálló termékek, mind az UV sugárzással, mind a széllel szemben. Víz-és légáteresztő napvitorlák, melyeket hevesebb esőzések és hevesebb szelek esetén ajánlott leszerelni a védelem érdekében.

Összehasonlítás a vízálló napvitorla adottságaival

Az általunk forgalmazott napvitorla gyártmányok víz-és légáteresztők, HDPE szövetből készülnek. Piaci társaihoz képest egy masszívabb és strapabíróbb kiszerelésről van szó, melyek 285 g/m2 anyagsűrűséggel készülnek, így extra erősségűnek számítanak, szemben a 150-180 grammos változatokkal. Az átlagos vízálló napvitorlákkal összehasonlítva is számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Hála az extra erős anyagnak és szövésnek, egy bizonyos mennyiségű esővizet képes elhordozni, és annak ellenállni.

Emellett vízlepergető tulajdonsággal is rendelkeznek árnyékolóink. A nagyobb mennyiségű, és olykor hirtelen lezúduló esővizet átereszti, melytől az átlagos vízálló napvitorla fajták, az esetlegesen szakszerűtlen telepítés és karbantartás mellett még le is szakadhatnak a nagy súlyú terhelések alatt, illetve el is szakadhatnak, így jobban ki vannak téve egy hasonlóan végzetes kimenetelnek.

napvitorla utcán

Légáteresztő képesség a napvitorla esetében

HDPE napvitorláink javára szól a légáteresztő-képesség tekintetében érzékelhető különbség is. Szemben az átlagos vízzáró típusokkal, melyekbe nagyobb szélmozgás esetén jobban bele tud kapni a szél, a mi sűrű szövésű HDPE vitorláinkon könnyen átfúj. Nem beszélve arról, hogy egy átlagos vízhatlan napvitorla alá sokkal könnyebben beszorul a levegő, ami fülledt nyári napokon kifejezetten kellemetlenné teheti a szabadban töltött időt. Ezzel szemben HDPE napvitorláink sokkal jobb légmozgást biztosítanak, így az alattuk töltött idő is kellemesebben telhet.

Egyedi elképzelés esetén egyedi megrendelésre is van lehetőség! Igyekszünk kiszolgálni a megvalósítható vásárlói elképzeléseket is! Mind háromszög, mind téglalap, és mind négyzet alakú vitorlák gyártásával is foglalkozunk, így bármelyik kategóriából lehet választani. Sőt, trapéz alakban és szabálytalan formákban is örömmel megvalósítjuk az elképzeléseket, így formák tekintetében is igyekszünk szélesebb igényeket teljesíteni. Az egyedi gyártás során is prémium minőségű, extra erős és sűrű anyagszerkezetű víz-és légáteresztő HDPE vitorlákat készítünk méretre.

napvitorla épületen

Praktikus tanácsok, hosszú élettartam

Fontos tisztában lenni azzal, mikor lehet biztonsággal használni ezeket az eszközöket, és mikor érdemes levenni őket. Alapvetően március végétől október elejéig ajánlott használni őket, ugyanakkor ezekben a hónapokban is figyelni kell az időjárási viszontagságokra. Víz- és légáteresztő napvitorláink bizonyos mértékű esőzést képesek biztonsággal elhordozni, de a hevesebb esőzések idején érdemes leszerelni őket, hogy hosszú távon tudjuk élvezni az általa nyújtott kényelmet. Erősebb vihar esetén vagy ha nagyobb szelek fújnak, akkor is tanácsos leszerelni, amennyiben nem szeretnénk, hogy kárt tegyen benne az időjárás.

Ugyan masszív termékről van szó, mely a szélén duplán varrott, a sarkainál pedig megerősített, de extrém szél esetén azért érdemes leszerelni. A téli hónapok nem kedveznek ezeknek, hiszen ősszel beköszönt a szeles, esős időjárás. A hó súlya vagy a megfagyott víz kártékonyan képes hatni a szövetre, így mindenképpen tanácsos leszerelni. Mielőtt elrakjuk, érdemes kimosni, hogy a téli időszak alatt a rárakódott szennyeződések ne okozzanak benne kárt, és ne veszítsen esztétikus és kellemes kinézetéből sem.

Cikk megosztása

Még több izgalmas cikk:

Hogyan válasszak napvitorla színt? 3+1 tipp

Segítünk a hozzád legjobban illő napvitorla választásában! A napvitorla napjainkban egyre inkább elterjedt – ha árnyékolásról van szó. Nem is csoda, hiszen egy jól kiválasztott