Barion Pixel

A napvitorla teraszra egyszerre dekorál és megment

napvitorla teraszra kiemelt blog

Nincs is nagyobb öröm annál, mikor a hőn ámított, sokat tervezgetett családi ház végre felépül! Persze, egy új otthon vásárlása is hatalmas öröm, de aki építkezésbe vágta a fejszéjét, az aztán tudja, mekkora megkönnyebbülés a végére érni, és nem elakadni útközben. Amikor pedig elkészült a remekmű, azt töviről-hegyire ki kell élvezni.

A napsütéses nyárban kiülni a teraszra, átélni a kert frissességet árasztó zamatát, hangulatát, és illatát, gyönyörködni saját kis édenünkben, és élvezni a telkünk adottságait. Viszont mindehhez elengedhetetlen a megfelelő árnyékolás biztosítása, hiszen anélkül csak a napszúrás következményeit kell majd kihevernünk, az idill helyett.

A napvitorla teraszra tökéletes megoldást jelent!

Ebben a napvitorlák teraszra jelenthetik az egyik megoldást. A napvitorla teraszra azért jó választás az árnyékolás kérdésének orvoslására, mivel akár nagyobb teraszi fedettséget is tudnak biztosítani, vagy akár egymás mellé is el lehet helyezni 2-3 darabot. A megfelelő szögben biztosított árnyékolás érdekében pedig be tudjuk mérni, hogy a háromszög alakú napvitorlákkal szeretnénk a teraszon geometriát játszani a teraszon, vagy az egyszerűség kedvéért négyzet vagy téglalap alakút választunk. Akár a kertünk teraszát szeretnénk ezzel egyszerre dekorálni és biztosítani az UV sugárzással szemben, akár egy étterem teraszát, biztosan modern, esztétikus és praktikus megoldást fog jelenteni, amit nem kell utólag sem megbánnunk.

Egy napvitorlát a teraszon pontosan abban a szögben tudunk felszerelni, ahogyan arra szükségünk lesz, és nagyobb felületeket tud védeni, mint például a napernyők, melyeknek ráadásul a beállítási szöge sokkal kötöttebb. A téglalap alakú napvitorla teraszra például egy tágas terasz lefedésére is alkalmas. A termék kézzel varrott, prémium minőséget képvisel, ráadásul vízáteresztő. Nagy ellenállással rendelkezik az UV sugarakkal szemben, de a széllel szemben is védelmez. Több szerepet tölt be egyszerre árnyékolásával.

napvitorla teraszra blog 1

Napvitorla teraszra – legyen beteljesedett az öröm!

Ahogy a mondás tartja, az ördög a részletekben bújik meg. Ezért nem érdemes a részletkérdések felett átugrani, vagy elnagyoltan foglalkozni vele, mert ott bizony megnő a bakifaktorok száma. Ezért, egy ház birtokbavétele során, ahol rengeteg a teendő, ne feledkezzünk meg a kert és a terasz napsugárzás elleni védelméről sem! Ha szeretnénk valóban kiélvezni a gyümölcsöket, és méltó módon learatni a babérokat, akkor ezeknek a helyeknek is adjuk meg a módját. A napvitorla teraszra helyezése egy ilyen módszer, hiszen ezalatt nyugodt szívvel ücsöröghetünk a nyári hőségben is.

Főleg, ha megfelelő szögben helyeztük el kedvenc napvitorlánkat a teraszon, így valóban a megfelelő lefedettséget biztosítja. Máris nagyobb élményt jelenthet barátokkal, családtagokkal kiélvezni újdonsült birtokunkat, tulajdonunkat, és csak ennyin múlik! Ne habozzunk tehát a nyári meleg beköszöntével beszerezni ezeket, de érdemes az akciós időszakokat is figyelni, évszaktól függetlenül! Akár háromszög, akár négyzet, akár téglalap alakú illik teraszunkhoz, de akár az egyedi megrendelés mellett döntünk, érdemes minőségi termékek választása mellett dönteni, melyek valóban betöltik funkciójukat és szerepüket, és később sem okoznak csalódást.

napvitorla teraszra kilátással

Háromszög alakú napvitorlák nagyobb teraszokra

A háromszög alakú napvitorla teraszra elhelyezése mellett szól, hogy ezzel az alakzattal a legkönnyebb játszani. Többféleképpen lehet egymás mellé illeszteni ezeket, így a legkreatívabb árnyék védelmet ez tudja megadni például egy tágas strandon. Strandon, a partszakaszon nagyon fontos az UV védelem, hiszen az egyik legkönnyebb egy strandolós napon leégni, vagy napszúrást, hőgutát kapni. A napellenző sapka és a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, valamint naptej mellett is sajnos sokan napszúrást kaphatnak.

Ezért a védelem fokozása, kimaxolása sosem hátrány! Szívesebben választanak a vendégek olyan strandokat, ahol erre is gondoltak a fenntartók. Főleg, ha gyerekeik védelmét is biztosítaniuk kell! A gyerekes strandokon fontos, hogy a gyerekek számára biztosított pancsoló rész is védve legyen, sok helyen ezért bevett szokás, hogy a kezdeti partszakasz, ahol még homokozni is lehet, napvitorlákkal szerelik fel, így a gyerekek nyugodtan ülhetnek órákat is a homokos-sáros-vizes szakaszon.

Cikk megosztása

Még több izgalmas cikk: