Barion Pixel

Napvitorla étterembe

napvitorla étterembe

Közeledik a nyár, ami egyet jelent: kezdődik a terasz szezon. A tavaszi, nyári napok méltán népszerű programja a teraszozás, melyhez egy napvitorla telepítése pozitívan fog hozzájárulni. Legyen szó egy kellemes ebédről a napsütésben vagy éppen egy jeges kávéról vagy limonádéról a munkaidő lejárta után, mindkettőt megkeserítheti a tűző, égető nap jelenléte.

Mivel a kültéri beülős helyeken való tartózkodást szinte elviselhetetlenné tudja tenni a kánikula, ezért nem csak otthon, de a vendéglátó egységeknél is érdemes odafigyelni a megfelelő árnyékolásra, mellyel nem csak a vendégek komfort érzete növelhető, de a hely látogatottságához is biztosan hozzájárul.

A napvitorla remek választás erre a célra, hiszen könnyen fel- és leszerelhető, így ahogy beköszönt a meleg idő, egyszerűen fel lehet rakni, ha pedig az utolsó nyári napsugarak után már nincsen szükség rá, könnyedén elrakhatjuk a következő szezonra.

napvitorla étterembe

Milyen fajta napvitorlát érdemes választani?

Az egyes napvitorla anyagok előnyeiről és esetleges hátrányairól már egy korábbi bejegyzésünkben részletesen írtunk.

Vízáteresztő vagy vízálló?

Hogyha valaki árnyékoló vásárlására mellett tette le a voksát, a lefedni kívánt terület és a hozzá való pontos méret kiszámítása után legalább ugyanilyen fontos mérlegelni, hogy vízálló vagy vízáteresztő anyagú vitorlát szeretne vásárolni.

Bár a vízálló kivitel sok szempontból vonzó lehet, de a sok éves tapasztalatunk alapján azt mondhatjuk, hogy a vízáteresztő árnyékolók sokkal praktikusabbak és mindemellett biztonságosabbak a hétköznapokban. Mindez nem csak az otthoni használatra vonatkozik, hanem étterembe, köztéri játszótérre, óvodákba stb. is ezt a típust ajánljuk. Hogyha ugyanis egy vízálló anyagú napvitorla nincs megfelelően telepítve, nagyobb esőzések után megállhat benne a víz, mely nem csak az esztétikát rontja, de mivel nagy terhet rak a rögzítőpontokra, ezért akár komolyabb károkat is képes okozni.

A vízáteresztő ezzel ellentétben folyamatosan engedi át az anyagon a vizet így nem áll meg rajta az esővíz és a rögzítőpontok sem lesznek a kelleténél jobban túlterhelve.

6 terület, ahol a napvitorla nem fog csalódást okozni

Biztonságos árnyékolás

A Napvitorlaland kínálatában megvásárolható kültéri árnyékolók a vízáteresztő árnyékolók táborát erősítik. A sűrű szövésű anyag és az átlag fölötti vastagságnak köszönhetően napvitorláink sokkal jobban árnyékolnak mint a piacon lévő többi vízáteresztő vitorla. S mindezt a rögzítő pontok túlzott terhelése nélkül.

Ezt a sűrűn szőtt HDPE anyag mérsékelten időjárásálló és nagy ellenállással rendelkezik a széllel szemben. Ezen felül pedig igen hatékony UV- védelmet nyújt, ami az utóbbi években egyre nagyobb előtérbe kerül az emberek szemében.

Könnyű kezelhetőség

A HDPE anyag könnyen tisztítható, amely egy vendéglátó egységnél különösen nagy jelentőséggel bír. A szabadtéri használat miatt érdemes legalább minden szezon előtt egyszer kitisztítani, letakarítani.  Ezt praktikus lehet a felszerelés előtt megejteni, de szezon közben is bármikor egyszerűen leszerelhető. Éppen ezért ha valaki szükségét érzi, egy kis enyhe tisztítószerrel és vízzel bármikor áttakaríthatja. Ezen nem szabad időt és energiát spórolni, hiszen egy piszkos árnyékoló rontja a kávézó, étterem teraszának esztétikus megjelenését.

7 ok, hogy miért jó választás a napvitorla árnyékolásra

A megfelelő napvitorla forma

A megfelelő napvitorla forma kiválasztása sokat dobhat a végeredményen. Az egyes típusoknak mind megvan a maga előnye és hátránya, így a konkrét helyszín és igények alapján érdemes mérlegelni, hogy kinek mire van szüksége.

A háromszög alak például remek választás olyan helyekre, ahol viszonylag kicsit a rendelkezésre álló beépítési terület. Ezen felül ezt a típust lehet a legjobban kifeszíteni, így ez sokkal kevésbé is fog megereszkedni az idő múlásával. Hogyha nagyobb területet szeretnénk lefedni és mégis a háromszög alak nyerte el a tetszésünket, akkor több kisebb vitorla elhelyezésével igen sokféle és kreatív elrendezést és megjelenést alakíthatunk ki.

A téglalap és négyzet alak legnagyobb előnyei, hogy nagyobb az általuk árnyékolt terület. Ebből fakadóan nagyobb területekre ez a legpraktikusabb megoldás.  

Egyedi méret

Hogyha a standard méretek nem teszik lehetővé a terasz esztétikus lefedését, van lehetőség egyedi méretű árnyékolók rendelésére is, melyek sokkal magasabb színvonalú összhatást fognak eredményezni, ha egy vendéglátó helyről van szó.

A napvitorla nem csak otthonra, de éttermekbe, kávézókba is egy szuper választás, ha árnyékos területet szeretne valaki kialakítani. Hogyha vízáteresztő anyagban gondolkozik, nézzen körül webáruházunkban, hogy megtalálhassa a színben, formában és méretben is ideális árnyékolót.

Cikk megosztása

Még több izgalmas cikk: