Barion Pixel

Milyen anyagú napvitorlát válasszak? Avagy a 285 g/m2-es anyagú napvitorla előnyei

Ebben a nyári hőségben aktuális témának számít a terasz és a kert megfelelő árnyékolása, mellyel sokkal kellemesebbé tud válni ilyen időben is a kinti lét, elősegítve ezzel a család zavartalan pihenését a friss levegőn. A napvitorla egyszerű és esztétikus árnyékolási megoldást biztosít és mindezt igen jó ár-érték arányban. Nem véletlenül ilyen népszerű a használata.

A napvitorla a napfény elleni árnyékolás mellett gyönyörű dekorációként is szolgálhat erkélyek, teraszok vagy pergolák számára. A vidám és változatos színekkel az árnyékoló a különböző helyszínekhez igazítható, így kiválóan használható óvodák, iskolák udvarán, kültéri rendezvények vagy akár otthoni kerti partik dekorációjára és egyben nap- és esővédelmére is. Az igényes kivitelezésnek köszönhetően éttermek, kávézók teraszán is megállja a helyét.

A Faberland Kft. magyar játszótéri eszköz tervező és gyártó cégként, mára pedig kiterjedt tevékenységi körrel számos közterületi játszótér, fitneszpark, kutyafuttató, gördeszkapálya és egyéb közületi kültéri terület kialakításában vett részt. Ezekben az esetekben sok esetben került sor napvitorla telepítésére.

Milyen anyagú napvitorlát válasszak? Avagy a 285 g/m2-es anyagú napvitorla előnyei
Változatos kialakításának köszönhetően sokféle helyszínen megállja a helyét a napvitorla – így óvodák és iskolák udvarán is.

Vízáteresztő vagy vízálló? Melyiket válasszuk?

Ha napvitorla vásárlása mellett döntünk, a pontos méret meghatározása után legalább ugyanilyen fontos a megfelelő anyag kiválasztása azért, hogy egy időjárásálló és tartós terméket kapjunk, melyet hosszú időn keresztül használhatunk és kiélvezhetjük az általa nyújtott kellemes árnyékot.

Anyagösszetétel szempontjából a napvitorlák két nagy csoportra oszthatóak: vízállóra és vízáteresztőre. Bár a vízálló sok szempontból kecsegtetően hangzik, hiszen sem mi, sem a kerti bútorok nem áznak meg alatta csapadékos időben, de mégis az a tapasztalatunk, hogy a mindennapokban sokkal praktikusabb választás a vízáteresztő változat. Vízálló napvitorla esetén ugyanis nem megfelelő telepítés esetén vagy hevesebb esőzések hatására a közepén könnyen megállhat a víz, mely nemcsak kinézet szempontjából nem előnyös, de a benne lévő nagy súly miatt nagy terhelést ró a rögzítőpontokra, így akár komolyabb károkat is okozhat. A vízáteresztőn ezzel szemben nem áll meg a víz, így a felfüggesztési pontok is mentesülnek a nagy terhelés alól, hiszen a csapadék folyamatosan át tud szivárogni az anyagon.

285 g/m2-es HDPE anyag

Az általunk forgalmazott kézzel varrott, prémium napvitorlák a vízáteresztő árnyékolók csoportját erősítik, mely 285 g/m2-es anyagsűrűségével egy igazán prémium minőségű anyagnak számít, a piaci átlag fölötti a vastagsága. A tömör ún. HDPE szövet sűrű szövésének köszönhetően sokkal jobban árnyékol, mint piacon lévő társai, mégis átereszti a vizet, így tartósan, a rögzítő pontok terhelése nélkül használható az árnyékolásra. Nem csak a vízáteresztő anyag, de a kialakítás is hozzájárul ahhoz, hogy a napvitorlán ne álljon meg a víz, ugyanis az egyedi gyártási technológiával készülő vitorla speciális kontúríves kialakítással rendelkezik, mely amellett, hogy modern és tágas megjelenést ad az árnyékolónak, biztosítja a megfelelő és egyenletes kifeszülését.

Hatékony UV-védelem

Ezzel az anyaghasználattal a termék hatékony UV-védelmet biztosít és mindemellett nemcsak a napsugárzással szemben véd, de a fentről jövő kíváncsi szemektől is megóv, mivel nem látszik át. A Napvitorlaland webáruházban kapható napvitorlák mérsékelten időjárásállóak és nagy ellenállással rendelkeznek a széllel szemben.

Milyen anyagú napvitorlát válasszak? Avagy a 285 g/m2-es anyagú napvitorla előnyei 1
A napvitorla véd a napsugárzással szemben, és kiváló UV védelmet biztosít.

Könnyen ápolható és tisztítható

A kültéri használatból kifolyólag az árnyékolók könnyen összepiszkolódhatnak, így érdemes őket minden szezonban legalább egyszer alaposan áttisztítani. Felszerelés előtt mindenképpen érdemes megejteni egy alapos takarítást, de igény esetén szezon alatt is könnyen tisztítható, ugyanis a vitorlák házilag is gyorsan szétszerelhetőek és összeszerelhetőek. Takarításuk egyszerű, enyhe tisztítószerrel és vízzel érdemes őket tisztítani. A folyamat előtt azonban érdemes a napvitorla fém alkatrészeit eltávolítani.

Ha vízáteresztő napvitorla vásárlásán gondolkozik, nézzen körül kínálatunkban és válassza ki a méretben, színben és formában megfelelő árnyékolót! Amennyiben nem talál a standard méretek közül megfelelőt, kérje ajánlatunkat egyedi méretű árnyékolóra!

Cikk megosztása

Még több izgalmas cikk: