Barion Pixel

7 ok, hogy miért jó választás a napvitorla árnyékolásra

A naposabb és melegebb idő beköszöntöttével szívesen töltünk minél több időt a szabadban. Azonban hiába a gyönyörű kert vagy éppen terasz, egy meleg napsütéses napon jóformán használhatatlanná válnak ezek a helyszínek megfelelő árnyékolás nélkül.

Mindez még inkább igaz, ha a kisgyermekek és az időskorúak igényeit is figyelembe vesszük, ugyanis köztudott, hogy számukra kifejezetten nem ajánlatos a tűző napon tartózkodni. A napvitorla egy egyszerű, gyors, de mégis hatékony árnyékolási lehetőséget biztosíthat számunkra ilyen esetekre.

Nagyon sok olyan esettel találkoztunk az utóbbi időben, hogy a család beköltözött szép új otthonába, és teljesen érthető módon, azonnal szerette volna birtokba venni a kertet is, azonban hamar szembesültek azzal a kihívással, hogy a nyári melegben és napsütésben mennyire jól jönne egy kis árnyék, ahova az ember elvonulhat hűsölni.

7 ok, hogy miért jó választás a napvitorla árnyékolásra 1
A fa telepítése kitűnő árnyékolási mód, azonban sajnos az eredményre hosszú éveket kell várnunk.

Az árnyékról talán elsőként a fa telepítésének szükségessége juthat eszünkbe, amiről továbbra se szeretnénk senkit se lebeszélni, de sajnos szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy egy fa sem ajándékoz meg egyik napról a másikra minket árnyékával – hanem bizony éveket kell várni az áhított eredményre.  És persze nem is minden esetben oldható meg fa telepítésével az árnyékolás.

Ezzel szemben a napvitorla hatékony és gyors módja, hogy árnyékot alakíthassunk ki a kívánt területen – legyen az terasz, kerti játszótér vagy igazából bármilyen kertrész. Természetesen nem csak otthonra kitűnő megoldás a napvitorlás árnyékolás kialakítása, hanem éttermek, egyéb vendéglátó egységek, teraszán vagy éppen közterületen, játszótereken is kiválóan megállja a helyét. Nem véletlen, hogy cégünk, a FABERLAND Kft. a köztéri játszóterek kialakítása során is sok esetben telepít napvitorlát játszótér vagy éppen kültéri fitneszpark árnyékolásához.

7 ok, hogy miért jó választás a napvitorla árnyékolásra 2
A napvitorla hatékony és gyors módja annak, hogy árnyékot alakíthassunk ki kertünkben.

Napvitorláink ún. HDPE anyagból – speciálisan kezelt hálós anyagú műanyagból szőtt textíliából készülnek, 285 g / m2 vastagsággal, amely a piaci átlag feletti vastagságot és minőséget kölcsönöz, így ellenállva az alábbiakban külön-külön is taglalt időjárási viszontagságoknak. Nevét pedig onnan kaptak, hogy általában feszítő karabinerekkel és erős kötéllel rögzítik, tulajdonképpen ez adja a vitorla alakot.

Az általunk forgalmazott napvitorlák előnyei

  • Tökéletes árnyékolás

Kezdjük is rögtön az eddig taglalt talán legfontosabb előnyével, a kitűnő árnyékoló képességével. A nap forró sugarai ellen gyors, dekoratív és pénztárcabarát megoldást nyújt. A napvitorla úgy tud árnyékot biztosítani számunkra, hogy nagy felületen és az UV-sugárzás nagy részének szűrésével árnyékol. Sűrű szövésének köszönhetően megszűri a közvetlen napfényt. Előnye egy napernyővel szemben, hogy olyan méretben is telepíthető, hogy akár egy teljes terasz leárnyékolható a segítségével. Rendelésre akár egyedi méretben is megrendelhető egyedi méretű napvitorla.

  • Gyorsan felszerelhető

Az erősített széleknek és a sarkokban kialakított gyűrűknek köszönhetően könnyen és gyorsan felszerelhető. Egy-két tippre érdemes azonban odafigyelni a telepítése során, amelyek segítségével megkímélhetjük magunkat a későbbi kellemetlenségektől. Webshopunkban nem csak a különböző típusú napvitorlákat találhatja meg, hanem a felszerelésükhöz szükséges egyéb kiegészítőket is.

  • Vízáteresztő képesség

Az általunk forgalmazott napvitorla anyaga enyhe eső esetén védelmet nyújt, azonban hevesebb eső esetén a legmélyebbre rögzített sarok irányába elvezeti a vizet, ezzel megakadályozva, hogy a víz megálljon a tetején, így hozzájárulva az anyag tartós minőségéhez.

  • Légáteresztés

Amennyiben megfelelően lett rögzítve a napvitorla, úgy jól ellenáll a szélnek.  A légáteresztő képességének köszönhetően szeles helyekre is javasoljuk telepítését, mivel nem kap bele a szél, így még a nagyobb viharok esetén sem kell attól félnünk, hogy kár keletkezhet benne. Légáteresztő képességének másik nagy előnye, hogy apróhézagos szövése révén a szélterhelés egy részét átereszti, amelynek köszönhetően nem fülled be a levegő, mivel nagyszerű szellőzést biztosít.

  • UV állóság

A napvitorla minőségi anyaga miatt magas UV-tűrő képességgel rendelkezik, így amellett, hogy kitűnő árnyékolást biztosítanak, sokáig megtartják eredeti színüket is.

  • Variálható kialakítás

Többféle alakban – háromszög, négyzet és téglalap alakban, többféle méretben megrendelhető. Két fantasztikus szín közül választhat (bézs és szürke). A variálható kialakításhoz az is hozzátartozik az előbbi paramétereken felül, hogy kialakítható épülettől független, szabadon álló kialakítással, de lehetséges az épülethez való rögzítés – így akár teraszok árnyékolására is kitűnő megoldásnak bizonyul.

  • Dizájn

A fenti előnyök mellett a dizájn sem elhanyagolható szempont, de mint ahogy a közzétett képeken is jól látszik, hogy bármelyik kertbe, teraszra tökéletesen illeszkedik és dekoratív árnyékolási megoldást nyújt a láthatóan modern megjelenésével.

7 ok, hogy miért jó választás a napvitorla ányékolásra
A napvitorla nemcsak kertünkbe kitűnő választás, hanem közterületi egysége árnyékolására is kiváló megoldást nyújt.

Ha valaki igazán jó megjelenésű, gyorsan kialakítható árnyékolóra vágyik kertjében vagy teraszán, úgy mindenképpen tekintse meg webshopunk kínálatát, vagy kérdés esetén keresse szakértő munkatársainkat bizalommal!

Cikk megosztása

Még több izgalmas cikk: